Похожие разделы

Frashёri Naim. Bagёti dhe bujqёsia, poemё

 • формат pdf
 • размер 143,87 КБ
 • добавлен 11 сентября 2015 г.
Prishtinё: Botimet Filozofia Urbane, 2013. — 27 p. Фрашери Наим. Стада и пашни, поэма (на алб. яз.) Наим Фрашери (1846-1900) — албанский поэт и прозаик. Выдающийся деятель Албанского национального Возрождения. Признан национальным поэтом Албании. O malet’ e Shqipërisë e ju o lisat’ e gjatë! Fushat e gjëra me lule, q’u kam ndër mënt dit’ e natë! Ju bregore bukuroshe e ju lumenjt’ e kulluar! Çuka, kodra, brinja, gërxhe dhe pylle të gjelbëruar! Do t...

Frashёri Naim. Parajsa, poemё

 • формат pdf
 • размер 127,04 КБ
 • добавлен 31 августа 2015 г.
Prishtinё: Botimet Filozofia Urbane, 2013. — 34 p. (in Albanian) Фрашери Наим. Рай, поэма (на алб. яз.) Наим Фрашери (1846-1900) — албанский поэт и прозаик. Выдающийся деятель Албанского национального Возрождения. Признан национальным поэтом Албании. В общей сложности Н. Фрашери написал 22 крупные работы на турецком, греческом, персидском и албанском языках. На его ранние патриотические стихи заметное влияние оказала персидская литература, а такж...

Hamiti Sabri. Letёrsia moderne shqipe

 • формат pdf
 • размер 14,71 МБ
 • добавлен 02 сентября 2015 г.
Tiranё: UET-Press, 2009. — 469 p. Хамити Сабри. Албанская литература нового времени (на алб. яз.) Pёrmbajtja: Letersia moderne shqipe. Gjergj Fishta. Faik Konica. Midhat Frasheri. Fan S. Noli. Ali Asliani. Haki Stermilli. Lasgush Poradeci. Etehem Haxhiademi. Ernest Koliqi. Mitrush Kuteli. Millosh Gjeraj Nikolla-Migjent. Sterjo Spasse. Letersia e viteve 40-45. Kritika letrare. Stilistika si retorike. Eqrem Çabej per letersine shqipe. Letersia shqi...

Kadare Ismail. Gjakftohtësia. Novela

 • формат pdf
 • размер 1,99 МБ
 • добавлен 29 ноября 2011 г.
Tiranё: Shtёpia Botuese "Naim Frashёri", 1980. — 544 f. Кадаре Исмаил. Нежность, романы и новеллы В настоящий сборник всемирно известного албанского писателя И. Кадаре входят романы "Кто привёз Дорунтину" (1979), основанный на сюжете средневековой албанской баллады о мёртвом брате, сопровождающем свою сестру на свадьбу; "Погибший апрель" (1978), посвященный теме кровной мести на севере Албании; "Дворец сновидений" (1980), фантастический роман, гд...

Kadare Ismail. Pёrbindёshi

 • формат pdf
 • размер 487,33 КБ
 • добавлен 20 августа 2015 г.
Tiranё: Shtëpia botuese "Onufri". — 93 p. (in Albanian) Кадаре Исмаил. Чудовище, роман (на алб. яз.) Роман "Чудовище", принадлежащий перу крупнейшего албанского писателя И. Кадаре, впервые был опубликован в 1985 г. Является первым образцом сюрреализма в албанской литературе — действие в нём развивается в современной писателю Албании и, одновременно, в древней Трое.

Kongoli Fatos. I humburi

 • формат pdf
 • размер 8,19 МБ
 • добавлен 09 августа 2015 г.
Tiranё: Shtёpia Botuese "Dituria", 1992. — 211 p. (in Albanian) Конголи Фатос. Неудачник, роман (на алб. яз.) Фатос Конголи (р. 1944) — албанский писатель. Сын композитора Баки Конголлего. Он изучал математику в Тиране и Пекине (Китай), а затем работал редактором и журналистом в издательстве им. Наима Фрашери. В 1992 г. опубликовал роман "I humburi" (Неудачник), который принёс ему известность. В 1999 г. вышла его повесть "Dragoi i fildishtë". Кон...

Mehmet Bislimi. Burrëri e lagur (poezi satirike)

 • формат pdf
 • размер 716,46 КБ
 • добавлен 07 декабря 2015 г.
Prishtinë: Ppg “Shkrola”, 2012. - 171 P. Мехмет Бислими. Мокрое мужество (сатирическая поэзия на алб. яз.) Përmbajtja. Hyrje. Fjala e redaktorit. Lisi i mplakur. Lumi që s'na lanë. Burrëri e lagur. Shpëtim nga mallkimi. Rrugë e gjatë. Kureshtje e vrarë. Jetë hallemadhe. Shekujt e përgjakur. Ndërgjegje në peshojë. Portret në pasqyrë. Shënime për autorin. Përmbajtja.

Mehmeti A. (ed.) Antologji e poezisё arvanitase

 • формат pdf
 • размер 164,95 КБ
 • добавлен 28 июля 2015 г.
Teuta Kamberi: Llalla, 2008. — 50 p. (in Albanian) Мехмети А. (ред.) Антология арванитской (греко-албанской) поэзии (на алб. яз.) Përmbajtja: O e bukura More. Gluha Jon. Gluha. Ne arvanitasit. Ministrat Arvanitas. Dashurisë. Satirë. Prifti i Katundit. Për ditët e javës. Vajtimi i Shën Mëris. Një konakjë. Vdekja e luftëtarit. Dhervenoxoritika kalanda. Mark Boçarit. Xinxari. Të gjitha bashkëpunonjënë. Lulesana. Nde epara vasillopuva jone Leksandra....

Noli Fan (ed.) Rubairat e Omar Khajamit

 • формат pdf
 • размер 1,74 МБ
 • добавлен 08 сентября 2015 г.
Shqipёria: Letrё XXV. — 71 p. Ноли Фан (ред.) Рубаи Омара Хайяма (на алб. яз.) В переводе Фана Ноли. Natёn kur flinja , mё tha shpirti: "Pi! Nё gjumё dhe nё Varr s'ka lumёri; Ngreh-u! Sa rron, zbras Kupa dhe puth Çupa; Ke shekuj qё tё flesh nё qetёsi."

Sheriati Ali. Ç'duhet bёrё: Mendimtarёt e lirё dhe rilindja islame

 • формат pdf
 • размер 983,16 КБ
 • добавлен 27 июля 2015 г.
Rumi—Tetovё: Biblioteka Zehra, 1997. — 240 p. (in Albanian) Шариати Али. Что делать: интеллигенция и исламское возрождение (на алб. яз.) Pёrmbajtja: Njё pasqyrё e shkurtёr e jetёs dhe veprimtarisё tё Dr. Ali Sheriatit. Nga t'ia fillojmё? Ç'duhet bёrё? Suretu Er-Rum mesazh pёr mendimtarёt e lirё. Ç'duhet bёrё: plani praktik pёr Husejnije Irshad. Shtojcё. Treguesi.

Tirta Mark. Mitologjia ndёr shqiptarё

 • формат pdf
 • размер 37,25 МБ
 • добавлен 16 августа 2015 г.
Tiranё: Shtypshkronja "Mësonjëtorja", 2004. — 452 p. Тирта Марк. Мифология албанского народа (на алб. яз.) Pёrmbajtja: Veshtrim i pergjithshem. Histori e mitologjise shqiptare. Kulte te natyres. Kulti i gurit dhe i shpellave. Qenie mitike, demone. Gjarpri ne mitologji. Kulte te jetes familjare. Vdekja ne rite e besime. Kulte te bujqesise e te blegtorise. Rite kalendarike. Kulte ne mjeshteri e zeje. Kulti i numrave.